Dolce Fantasia Gelateria Italiana

A „csizma lábfejénél „elterülő Calabria egy dél-olaszországi régió, amelynek fő vonzereje a többszáz kilométer hosszan elnyúló, két különböző tengerre (Tirrén-tenger, Jón-tenger)nézőtengerpart. Sok (nem calabriai) olasz szerint az ország legszebb strandjai Calabriában vannak.

A sziget központi városánál, Catanzaronál a két tenger közötti távolság mindössze 30kilométeres. Calabria észak-déli kiterjedése mintegy 248 kilométer, legnagyobb kelet-nyugati kiterjedése 110 kilométer. Calabria területének 90 százaléka hegyes, dombos. Ezmegnehezíti a közlekedést, viszont a tájak szépek, izgalmasak. Csodásak a hegyi falvak,városkák.

A Bagnara Calabra és Lamezia Terme közötti partszakasz karibi szépségű, képeslapminőség. A tengervíz tisztasága csillagos ötös.

Az olaszok ugye híresek a fagylaltjukról, a gelato-ról. Ezt egy igazi tropeai – és dél-olasz általában – azonban nem kehelyből vagy tölcsérből, hanem briósból eszi, amibe olyan nagy adagfagyi fér, hogy a magamfajta, 4 dekás gombócokon szocializálódott, kontinentális lakosnakkomoly kihívást jelentenek.

TIPIKUS CALABRIAI FINOMSÁGOK!

A Calabriában nyaralni mindenekelőtt azt jelenti, hogy ízlelőbimbóit olyan ízekre készíti fel, amelyeket soha nem felejt el. Íme három finom csemege , amit feltétlenül meg kell kóstolni!

Briós fagylalttal

Itália-szerte találhatunk fagylaltot, és az is mindennapos, hogy reggelente brióst találunk reggelire. De nagyon kevesen próbálták ki (hacsak nem jártak már itt) a helyben készült fagylalt és a puha briós tökéletes kombinációját , amely nem hasonlít a többihez. Ez az egyedülálló és utánozhatatlan élvezet csak innen és Szicíliából származik – és megéri az utazást!

Bergamott granita

A granitáiról híres terület kétségtelenül Szicília… De biztosíthatjuk, hogy Vibo és Reggio Calabria régiókban a világ legjobb granitáit kóstolhatja meg ! És hogy még jellemzőbb legyen, javasoljuk, hogy próbálja ki a bergamott ízét , amely egy tipikus calabriai citrusfélék, és számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik.

A „ calabriai zöld arany ” összetéveszthetetlen zamata lehetővé teszi, hogy elmerüljön földünk autentikus ízében, és egy gránita krémességével kombinálva igazán frissítő csemege… Tökéletes meleg időben!

Érdemes kipróbálni, ha egyszer Calabriában jársz, vagy akár otthon is megpróbálhatod elkészíteni ezt a finom és könnyed desszertet!

De mégis először ajánljuk nálunk próbáld ki! Pesten három helyen is ezt megteheted!